SUBOTA NA POLIGONU KOD WESTGATEA

OAC 2017
Zoran Švec, Damir Muharemović

Na vremensku prognozu se ne može utjecati (na žalost), ali kakva god bude vremenska prognoza, offroaderi će se prilagoditi.

Mnogi čak i priželjkuju teže uvjete kad odlaze negdje sa svojim 4×4 vozilom kako bi isprobali svoje granice, i granice svog terenca.
Niti članovi ORK Schnee ne mogu prognozirati kakvo će vrijeme biti u iduća 2 tjedna, ali sad nema povratka.

Na koncu, asfaltnih površina, ili onih ravnih, tvrde i stabilne podloge ima posvuda, a kad se nešto organizira s namjerom da se prezentiraju spretnosti vozača, suvozača ili vozila koja se ističu pogonom na sva 4 kotača i koja su osmišljena da bi mogla i trebala prolaziti svakakve terene u raznim vremenskim uvjetima, svakako je očekivano da jedno natjecanje 4×4 entuzijasta ne može biti jednostavno ma u kojem dijelu svijeta se održavalo.

Stjepan Jakopčić

ORK Schnee trenutno raspolaže sa terenom na kojem smo pokušali iskoristiti sve mogućnosti da bi se na Offroad Adventure Campu 30.09./01.10.2017. pokazale barem neke razlike između “cestovnih” i “naših” 4×4 vozila.

U grubo bi to moglo biti prevedeno: ako vas je strah malo blata zbog vremenskih uvjeta na koje nitko od nas ne može utjecati, najbolje da se zapitate treba li vam uopće pravi terenac ili će vas zadovoljiti neki od SUV vozila.

Mi smo ovaj vikend pokušali složiti trasu za soft, hard i extreme vožnje, ali će to biti usklađeno sa vremenskim uvjetima koji će prethoditi samom početku natjecanja.

Drugim riječima, prilagodba vremenskim uvjetima ne znači da će se raditi “autocesta” za one koji žele voziti turistički.

Nešto malo slika sa “trasiranja” od jučer se mogu pogledati na linku koji smo smjestili u Fotogaleriju.

Napominjemo da je ovo natjecanje u sklopu Offroad Adventure Campa – sajma na kojem bi trebale biti prezentirane sve važnije stavke vezane isključivo uz “off road”, a kako će se ovo održavati po prvi put na našem području, teško je i nezahvalno prognozirati unaprijed.

ORK Schnee zahvaljuje na trudu i dobroj volji za jučerašnji kišni dan na poligonu kod Westgatea:
Zoranu Švecu, Damiru Muharemović, Stjepanu Jakopčić, Željku Piščetek i Gordanu Jelača.