8 DANA DO …

ORK Schnee - Schnee off road Kup 2009
ORK Schnee kup 2009

8 je dana do prvog natjecanja ove sezone, pa da kratko spomenemo nekoliko stvari.

Prva je svakako da petak /27.03./ nije obavezan za dolazak. Međutim, tko dođe u petak, voziti će prolog za startnu poziciju u subotu na road book, a svi oni koji dođu u subotu ujutro,neće voziti prolog, već će startati prema redoslijedu prijava, a nakon svih onih koji su vozili prolog u petak.

Smatramo da smo ovakvim načinom omogućili najmanje dvije stvari:

a) petak je radni dan te na ovakav način (neobavezni dolazak) ne prisiljavamo posade da uzimaju izlaz s posla ili sl. ako im je nezgodno;

b) da ne prođe pola dana u subotu na vožnju prologa i da se lakše možemo pridržavati satnice.

Daljnja informacija je da se ponesu vreće za spavanje i oprema za kampiranje, ili, ukoliko ste voljni platiti spavanje u bungalovima nedaleko od poligona, a možda čak i otići do Karlovca u Hotel Korana, ostavljamo kontakt i cijene noćenja:

Ribnik, Gorica Ribnička (9 soba, 18 kreveta)
a) 280,00 kn – 1 osoba (s doručkom)
b) 240,00 kn – 1 osoba (bez doručka)
c) 180,00 kn – 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (s doručkom)
d) 140,00 kn – 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (bez doručka)

Hotel Korana, Karlovac (cca 30 min. vožnje od poligona, 4 zvjezdice)
a) 395,00 kn – 1 osoba (s doručkom)
b) 340,00 kn – 1 osoba (bez doručka)

Kontakt osoba za oba smještaja je g. Ivan Srakovčić, tel. 047/609-090, 047/742-146, 091/521-6379.

Daljnja informacija je da će organizator osigurati večeru za natjecatelje u petak, a uz večeru slijedi i jedno piće.

U subotu ćemo osigurati doručak za sve natjecatelje, a poslije završetka prvog dijela vožnje i jedan obrok s pićem (kasni ručak, odnosno rana večera).

U nedjelju natjecatelji imaju osiguran doručak, te ručak s jednim pićem.

Svaki natjecatelj će dobiti akreditaciju na kojoj se nalaze rubrike s navedenim te će morati prilikom narudžbe pića dati svoju akreditaciju na poništenje kod narudžbe.

Ukoliko netko želi dodatno jesti, na poligonu će se nalaziti catering za sve posjetitelje te će se hrana moći kupiti.

Važna napomena je da se sam ulaz na poligon nalazi na “nezgodnom” i nepreglednom zavoju te se apelira na sve koji dolaze da nakon prve oznake u obliku grba ORK Schnee uspore i pripreme se za ulazak na poligon koji je pod 90 stupnjeva.

Također, unaprijed se upozorava vlasnike vozila da neće biti dozvoljena vožnja po poligonu i okolnom području kako se ne bi uništilo blatom ili sl..

Također jedna napomena za sve nesigurne, a to je da ne brkaju “Turist-soft” sa “Turistom” jer su to dvije različite discipline.

“Turist-soft” road book će se (vjerojatno) voziti u grupama od po 2 vozila (opravdani razlozi, biti će pojašnjeno na birfingu), a na posebnim ispitima će se stvarati razlika, dok će “Turist” voziti road book bez mjerenja vremena, ali uz prikupljanje pečata na kontrolnim točkama, te će moći voziti doslovno turistički, s cijelom obitelji u vozilu, a snalaziti će se prema road booku kakav se radi i za ostale natjecatelje.

Najkraće, namjena “Turist” kategorije je da svi oni koji žele sa svojim cestovnim vozilima vidjeti kako se aktivni natjecatelji snalaze prema road booku, mogu probati odvoziti trasu koja nije teška, koja je takvog tipa da si ne mogu uništiti branike, lak na karoseriji ili sl., a usput se mogu slikati uz neke od znamenitosti Ribničke doline.

Oni koji žele, moći će u subotu nakon takvog road booka odvoziti i ispite na poligonu na kojima će im se mjeriti vrijeme, a na temelju kojih ispita i zbrojenih kontrolnih točaka sa road booka ostvaruju pravo na konkurentnost za prvo, drugo ili treće mjesto (pehari za vozača i suvozača te zahvalnice).

I još jedna stavka.…
Kako u blizini poligona nema kafića ili sličnih objekata, subotu na nedjelju će nas u šatoru zabavljati do jutra Tip Top Band, a poznata rečenica naših zelinčana “Šank radi, šank radi…” opisuje stanje i na ovoj trci :).

Preporuka je da se pročita Posebni pravilnik, a u njemu ćete između ostalog pronaći i kontakt brojeve telefona ukoliko vam zatrebaju dodatne informacije.

Ukoliko do samog natjecanja ne nađemo još mrvicu slobodnog vremena, koristimo priliku da vas sve skupa lijepo pozdravimo uz želju da se, po prvi puta ove godine, svi nađemo u Ribniku (Jarnevići), na poligonu MX Moto kluba.