NASLOVNA
SAMO ZA ČLANOVE
FORUM
www.euro4x4parts.com
slika mjeseca

www.offroad-camp.eu/

Link na "Arhiva 9"
Link na "Arhiva 8"
Link na "Arhiva 7"
Link na "Arhiva 6"
Link na "Arhiva 5"
--> Link na "Arhiva 4"
Link na "Arhiva 3"
Link na "Arhiva 2"
Link na "Arhiva 1"

VEČER ZAHVALE...
22.06.2009.

Izvrsna suradnja s lovcima Lovačkog društva "Srnjak Ribnik" i predstavnicima Općine Ribnik se nastavlja. Članovi Kluba su inicirali druženje te su lovci spremno ponudili pomoć i stavili na raspolaganje njihov Lovački dom i same članove LD za pomoć kod realizacije. Druženje, koje se može nazvati i "Večer zahvale", odredili smo za 20.06.2009., a pozvani su bili svi lovci, općinari, obitelj Car i drugi. Uz roštilj, pivu, izvrsno vino i sl., zadržali smo se u dobrom druženju i dodatnom upoznavanju, a poslije večere smo podijelili i zahvalnice samom Lovačkom društvu i
donedavnom Predsjedniku LD - g. Nikoli Mus, a koju zahvalnicu je preuzeo novi Predsjednik - g. Ivan Kuzmić, te gospodinu Mladenu Klemenčić koji nam je bio glavna spona za vrijeme cijelog trasiranja. Također, predane su zahvalnice Općini Ribnik, zatim Dopredsjedniku Općine Ribnik - gospodinu Nikoli Dolinar, te Predsjedniku Općine Ribnik - gospodinu Nikoli Tržok, koji je ispred navedenih i preuzeo zahvalnice. Ovim putem, članovi ORK Schnee još jednom zahvaljuju svima koji su doprinijeli da se 1. Schnee off road - Kup 2009. mogao održati u ožujku 2009. te se nadamo da će se ovako dobra i kvalitetna suradnja nastaviti.

4X4&SUV MAGAZIN
28.04.2009.

Za one koji još nisu upoznati s novim brojem 4x4&SUVmagazina, informacija da je od prošlog tjedna na kioscima... 
Klub je svoje prvo natjecanje organizirao krajem ožujka 2009. u Ribniku, Karlovačka županija.
 
SASTANAK HORS-a
20.12.2009.

Sastanak HORS-a, koji je sazvan za nedjelju, 20.12.2009. u Karlovcu, posjetio je mali broj predstavnika klubova. Najosnovnije stavke sa sastanka su da se ORT Vrbovec ponudio da organizira proglašenje najboljih, te smo se mi ponudili za pomoć i podjelu troškova u organizaciji. Nadalje, odlučeno je da će svi klubovi - članice HORS-a, od slijedeće sezone plaćati "članarinu" HORS-u u iznosu od 500,00 kn, Tim novcem će se plaćati tekući troškovi kroz sezonu, organizacija proglašenja, nabavka pehara, a krajnji rok za uplatu je 31.03.2010. godine na žiro-račun koji će se dostaviti klubovima naknadno. Oni klubovi koji do 31.03. slijedeće godine ne uplate članarinu, brisati će se iz HORS-a i neće imati mogućnost za bodovanje. Iz toga su izuzeti klubovi ORT Vrbovec te naš klub - ORK Schnee, obzirom da su podmirili troškove za proglašenje. Kalendar za 2010. će imati 8 prijavljenih natjecanja, a od tih 8 - sedam (7) će ih se bodovati za Kup 2010. [više na www.schnee-hr.com]
 
PODRAVINA ADVENTURE
15.12.2009.

Damir Špernjak organizirao je "Podravina Adventure 2009." - druženje u Subotici Podravskoj, i to sredinom prosinca (12/13.12.). Trasu su mogla proći cestovna vozila, kao i softaši i hardaši. Za svakog se našlo ponešto te se pristiglo društvo jako dobro zabavilo.
 
BUZET 2009. ...
15.10.2009.

09.-11.10.2009. se u Buzetu vozila zadnja utrka u ovoj sezoni u sklopu bodovanja. "Izazov doline veprova 2009." je vozila jedna klupska posada i to u hardu - Uroš Jereb i Matjaž Žagar, dok je Nebojša Gvozdić - Neba navratio "malim" autom pošto mu Suzuki nije bio spreman za trku, te nam je donio i nešto slika. Dečki na hardu su završili na visokom 4. mjestu (od 10 vozila u konkurenciji), te im ovim putem još jedom čestitamo!
••• REZULTATI
 
VRBOVEC 2009. ...
31.08.2009.

Na 7. off road natjecanju u organizaciji ORT Vrbovec, koje se prema tradiciji održavalo zadnji vikend u kolovozu (29. i 30.08.2009.), sudjelovali smo s jednom posadom u softu (Nebojša Gvozdić - Marko Fuček, 11. mjesto) te dvije posade u hardu (Uroš Jereb - Ali En, 7. mjesto; Darko Brezovec - Bruno Milički, 14. mjesto).
••• REZULTATI
 
DRUŽENJE U KLANI...
22.08.2009.

ORK Uspon 4x4
je i ove godine organizirao u Klani druženje sredinom kolovoza - 15. i 16.08.2009. godine. Naš Tajnik - Neba, posjetio je Klanu, napravio seriju fotki i opisao nam svojim riječima kako je on doživio ovogodišnju Klanu:
Tekst i photo: Nebojša Gvozdić - Neba
Trodnevno druženje u Klani za mene je, na žalost, bilo dvodnevno. Na žalost - zato što sam propustio prezentaciju avanture "Prokletije 2009". Vidio sam slike ali bilo bi zanimljivo čuti i osobna iskustva učesnika tog putovanja.
U Subotu smo se okupili pred i u History Pub-u i vozilima popunili sva moguća mjesta za "parkiranje". Prijavilo se, ako sam dobro zapamtio, 57 vozila. Broj koji je, vjerujem, iznenadio i organizatora. Prvi dio vožnje, do livade na kojoj je predsjednik ORK "Uspon 4x4", gospodin Goran Gjukić, održao "pozdravni govor" i dao daljnje upute, prošao je bez problema uz usputno zaustavljanje pokraj pekare gdje smo dobili krafne za okrjepu. U nastavku puta iskrsnuli su i prvi, po meni očekivani problemi. Zahvaljujući nekim "ozbiljnim" off road-erima, koji su na vožnju po terenu došli vozilima koja imaju 4x4 ali i cestovne gume, zapelo je na prvom malo ozbiljnijem usponu.
Na sljedećoj "kritičnoj" točki bilo je i mehaničkih oštećenja. I sad nešto što ja ne mogu shvatiti. Desetak ljudi iz kluba uz glasno navijanje gleda svog člana kako vozilom pokušava (uzaludno) preći nekakvu stijenu i ne pada im na pamet da pomognu tj. malo gurnu taj auto. Naravno mora doći ekipa sa začelja da bi pogurala vozilo koje je zapelo! Da ne pričam kako je iza "navijača" ostalo smeće (limenke od pića itd.) koje je pokupio organizator. I naravno kod takvih zastoja uvijek se nađe neki nadobudni vozač koji pokuša svojim vozilo pronaći neki novi put pa se onda i njega čeka da se izvuče iz kaše u koji se sam uvalio.
Korist od toga je bila svojevrsna selekcija tako da su slabije opremljena vozila nastavila okolnim putem dok je ostatak ekipe, sada bez zastoja, nastavio planiranom rutom. Ručak smo obavili u staroj talijanskoj vojarni iz I. svjetskog rata tj. u njezinim ostacima ispod vrha Trstenik. Nakon ručka smo se uputili do bunkera sa koga se vidi cijeli Kvarnerski zaljev, otoci Krk i Cres i dobar dio kontinentalnog zaleđa. Naravno da smo morali posjetiti i sam bunker iznutra. Ulaz je udaljen cca 100 metara od bunkera i trebalo je proći kroz neosvijetljeni tunel do bunkera. Za rasvjetu su nam poslužili mobiteli, blicevi, i poneka baterijska lampa. No da sve ne bi bilo tako jednostavno, na polovici tunel skreće pod pravim kutom. Sva sreća da je bila gužva u tunelu tako da nitko nije završio glavom u zidu J. U nastavku je slijedio spust do Klane tj. poligona u bivšoj vojarni gdje nas je čekao poligonski ispit.
Vozač je morao aktivirati štopericu, sjesti u vozilo, spustiti se preko balvana do bočnog nagiba od oblica pa do klackalice. Istu je suvozač morao spustiti kako bi se vozilo moglo popeti. Nastavka vožnje do panja u koji su i vozač i suvozač morali zabiti po jedan čavao. Naravno da je panj bio od neke tvrde vrste drveta što je otežalo inače jednostavno zabijanje čavla. Slijedi vožnja unatrag u "garažu" pri čemu vozač sluša upute suvozača jer vozač ima na glavi kacigu na kojoj je neproziran vizir, tj. vozi na slijepo. Nakon izlaska iz "garaže" trebalo je stati prednjim krajem vozila što bliže oznaci na zemlji. Dok je sudac mjerio točnost zaustavljanja suvozač je trebao staviti gurtnu na željeznički prag i istu zavezati ili zakačiti za vozilo kako bi željeznički prag mogli prevući preko sljedeće oznake. Gurtnu je trebalo otkačiti i nastaviti vožnju preko naizmjence (lijevo-desno) postavljenih oblica do "lakat" zavoja i malog uspona sa par "hupsera". Na cilju je vozač morao sam zaustaviti štopericu. Što reći, jako zanimljivo i tehnički relativno zahtjevno na malenom prostoru gdje je cijela staza vidljiva publici.
Nakon večere uslijedila su proglašenja pobjednika poligonske vožnje, najljepšeg vozila, najmlađeg i najstarijeg vozača (ja) te posade iz najudaljenije destinacije (AFE). I naravno zabava do rano jutarnjih sati.
Uglavnom prvi dan smo prešli 34.49 km. Za to nam je trebalo 3 sata i 41 minuta vožnje i popeli smo se do 1262 metara nad morem.
U Nedjelju opet okupljanje u History Pub-u. Kako je većina učesnika odlučila zadržati se na druženju samo u Subotu, Nedjeljna vožnja je više bila klupskog tipa uz par vanjskih vozila (5-6). No zato je trasa bila prava. Dugački usponi dijelom adekvatni onima sa CT-a (vlake) i isto takvi spustovi. Samo ću reći da onima koji nisu ostali može biti žao zbog propuštenog. Nedjeljna ruta je bila dugačka 35,11 km što smo obavili za 1 sat i 39 minuta vožnje i popeli se do 1165 metara nad morem. E, da. U nedjelju nam se pridružio i određeni broj Quad i ATV vozila. Po povratku je uslijedila slobodna vožnja po poligonu, ali sada na onom hard dijelu. Meni osobno je bio dovoljan i jedan krug.
Rastali smo se nakon obilnog ručka koji smo (bar mi, koje je čekao još i dug put do kuće) zalijevali sokićima za razliku od domaćih (blago njima).
Na kraju što reći nego - odlično druženje. Imam nešto iskustva sa druženja i natjecanja i ovo druženje u organizaciji ORK "Uspon 4x4" svakako ne treba propustiti. Organizacija je iz godine u godinu sve bolja, a terene ne treba opisivati, treba doći i vidjeti tj. probati.
I još jednom hvala "dečkima" (i pretpostavljam "curama") na odličnom provodu. Vidimo se na godinu.
 
KATUN 2009. ...
05.08.2009.

U organizaciji AMK No Limits, vozila se 3. off road natjecanje koje se boduje za Kup 2009., a na njemu su sudjelovali i članovi Kluba - Nebojša Gvozdić sa suvozačem Markom Fučekom. Dečki su u poretku same trke osvojili 2. mjesto, dok su u poretku za Kup 2009. osvojili 1. mjesto, te time i najviših 10 bodova. Čestitamo posadi Gvozdić - Fuček!
••• REZULTATI
 
ORK SCHNEE U KRIŽEVCIMA
18.06.2009.

Kolege iz ORK Križevci organizirali su 2. utrku za Off road Kup 2009., što je ujedno i njihova 4. utrka od osnutka kluba. ORK Schnee je sudjelovao sa nekoliko posada u hardu, softu i extremeu, dok na turist-softu nismo imali posada. Natjecanje se održavalo od petka 12.06. do nedjelje 14.06.2009., a nakon dva i pol mjeseca pauze između natjecanja, posade su jedva dočekale
ovo trodnevno druženje. Trase izvrsne, vrijeme također, raspoloženje na nivou... Sve u svemu, izvrsno od početka do kraja.

U softu je nastupila posada Nebojša Gvozdić - Marko Fuček, u Suzuki Samuraju te su natjecanje završili na 8. mjestu u konkurenciji sa 17 posada.
U hardu je za klub nastupilo ukupno 3 posade od kojih je na 5. mjestu završila posada u Suzuki Monsteru - Darko Brezovec i Bruno Milički, na 8. mjestu posada u Jeep Wrangleru - Uroš Jereb i Boštjan Kalan te na 9. mjestu u
Toyoti LC posada Daniel Belošević i Marin Katunar. U extreme disciplini od dvije posade, jedna je završila na 4. mjestu - Brezovec/Milički, dok je posada Belošević/Katunar odlučila ne startati. Slike svih posada koje su vozile za Klub, kao i slike posada gdje su suvozačka mjesta popunili članovi Kluba kao npr. Mario Hranić u Nissanu za ORT Vrbovec, Neven Kuharić u Nissanu za AK Zg off road, nalaze se u fotogaleriji.
 
ORK SCHNEE NA AUTOCROSSU
17.06.2009.

U Ribniku se vozila autocross utrka za Prvenstvo Hrvatske pod nazivom "10. Nagrada Grada Kastva" u organizaciji ASK Kastavac te Prvenstvo Regije Zapad pod nazivom "In memorijal Josip Pilat" u organizaciji AK Ozalj, gdje smo sudjelovali kao prijateljski klub koji je svojim vozilima izvlačio školjkaše i buggyje sa staze kada je to bilo potrebno. Članovi kluba sa licencom su također sudjelovali i kao suci na ispomoći. Kako ovo nije prvi puta da si dva kluba (AK Ozalj i ORK Schnee) međusobno pomažu, vjerujemo da će se ova suradnja nastaviti i dalje.
 
PRIJATELJSKA SURADNJA
31.05.2009.

Suradnja dva prijateljska auto kluba - AK Ozalj koji je opredijeljen za autocross vožnje (prema kategorizaciji FIA-e spada pod off road discipline) i ORK Schnee, nastavlja se i dalje. Ovog puta AK Ozalj, u suradnji s ASK Kastavac iz Kastva, priređuje autocross natjecanje upisano u kalendar HAKS za 06. i 07.06.2009., a koje se natjecanje boduje za Prvenstvo hrvatske, Prvenstvo Regije Zapad te Prvenstvo Primorsko-goranske županije pod nazivom "10. Nagrada Grada Kastva - Memorijal Josip Pilat". Natjecanje će se održati na autocross stazi "Glavica" u Jarnevićima, Općina Ribnik, pod pokroviteljstvom Gradskog vijeća i TZ Grada Kastva. Članovi ORK Schnee će pomoći prisustvom sudaca i redara, te će sudjelovati svojim vozilima koja stavljaju na raspolaganje prilikom izvlačenja natjecateljskih vozila sa staze.
 
"BANJA LUKA 2009"
27.04.2009.

Članovi Kluba su vikend 25. i 26.04.2009. proveli u Bosni i Hercegovini, na off road natjecanju koje je priredio ORK "BL" 4x4 iz Banja Luke. Sudjelovali smo sa dvije posade koje su odlučile doći i dobro se zabaviti. Iako službeno više nema Jugoslavije, ovog se vikenda sa svih strana moglo čuti "mani zemlju koja Bosnu nema", a to su potvrdile i posade pristigle iz Slovenije, Hrvatske,
Crne Gore, Srbije i zemlje domaćina - Bosne i Hercegovine, a koje su zajedno okupile 56 vozila s posadama spremnim na dobru zezanciju i izvrstan provod.
Iz našeg kluba su zacrtanu trasu prošle dvije posade u Jeep Wranglerima - Matjaž Žagar i Zoran Lenart te Uroš Jereb i Snježana Jurić. Zahvaljujemo organizatoru na pozivu i lijepom dočeku, a posebno zahvaljujemo ekipi koja je vodila brigu da ne ostanemo žedni na road booku - ako ćete ikada ići u pustinju, topla preporuka da ih povedete sa sobom (javite se Miši) :) ), i svima koji su na trenutke "zauzetosti" preuzeli fotoaparat na trasi, a i pod šatorom.
   
Off Road Klub Schnee © 2007-2018. Sva prva pridržana.