NASLOVNA
SAMO ZA ČLANOVE
FORUM
www.euro4x4parts.com
slika mjeseca

www.offroad-camp.eu/

slika mjeseca 
 
VIKEND U KRIŽEVCIMA
16.09.2017.

ORK Križevci je organizirao trodnevno druženje u Osijeku Vojakovačkom na kojem su i ovaj put uživali i članovi ORK Schnee. Okupljanje je bilo u petak (08.09.2017.) kada je na rasporedu bila vožnja noću (Noćni road book), dok se u subotu i nedjelju 09/10.09.2017.) vozio dnevni road book, a navečer se družilo uz logorsku vatru. Okupilo se društvo iz HR i SLO, te je ukupno u disciplinama soft, hard i turist sudjelovalo 41 vozilo.
Organizator je nagradio prve 3 posade na noćnom roadbooku, softu i hardu, te brzincu, a dodijelio je i Fair Play nagradu ovim posadama:
Petak (noćni road book):
1. Gregor Radkovič - Laura Stopar (SLO)
2. Darko Jurekić - Snježana Jurić (ZG off road - ORK Schnee)
3. Miroslav Narančić - Nenad Zamljačanec
Subota/nedjelja (dnevni road book):
HARD ROAD BOOK
1. Igor Slota - Zoran Knežević
2. Gregor Radkovič - Laura Stopar (SLO)
3. Zlatko Šurina - Damir Muharemović
SOFT ROAD BOOK
1. Petar Baf - Dean Tominić
2. Siniša Mogorović - Almedin Musić
3. Matej Jelenković - Goran Đurković
Nedjelja (brzinac):
1. Nenad Dumić
2. Petar Baf
3. Nikola Šušanj
Fair Play: Ronald Krehula
 
3 I POL TJEDNA DO ADVENTURE CAMPA
04.09.2017.

Za manje od mjesec dana (27.09. - 01.10.2017.) će se kod Shopping centra Westgate u Zaprešiću održavati 1. Offroad Adventure Camp na području HR, sajam off road opreme, raznih rekvizita, prezentacije vozila sa pogonima na sva 4 kotača, cross motocikala itd.
U sklopu sajma će se održavati i off road natjecanje poligonskog tipa zadnja 2 dana, a prethodne dane će Off road klubovi koji požele izlagati svoja vozila i predstaviti svoje klubove, družiti se sa medijima i posjetiteljima, te međusobno.
Sajam će svaki dan biti otvoren za posjetitelje od 10,00 sati ujutro - do 19,00 sati navečer. Ulaznica za njih će iznositi 10,00 kuna, a ona uključuje jedno piće te automatski sudjeluje u bogatoj nagradnoj igri sa izvlačenjem dobitnika zadnjeg dana sajma.
Uz posjet sajmu, ORK Schnee organizira su subotu i nedjelju (30.09.-01.10.) malo natjecanje na kojem je moguće sudjelovati u kategorijama SOFT, HARD i EXTREME, ovisno o pripremljenosti vozila. Svaka kategorija će biti nagrađena peharima za prve 3 posade u poretku, dok će ostali natjecatelji dobiti medalje.
Biti će i robnih nagrada prema mogućnostima organizatora, a u tome će nam djelomično pomoći Euro4x4parts, kao i svaki od natjecatelja koji će uplatiti startninu od 120,00 kn.
Prijaviti se može već sada putem Prijavnica koje se nalaze sa lijeve strane (osim PDF formata, imate i DOC format za popunjavanje na računalu), a zajedno sa potvrdom o uplati ih pošaljite na mail: schneehr@gmail.com.
Podaci za uplatu se nalaze na linku "Kontakt", a navesti ćemo ih i ovdje:
Auto klub SCHNEE OFF ROAD (ili skraćeno: ORK SCHNEE)
Trg Lovre Matačića 5
10360 Sesvete, Zagreb - HR

IBAN: HR2123600001101992645
SWIFT: ZABAHR2X
Poziv na broj primatelja: 48272631982
Opis plaćanja: Adventure Camp soft/hard/extreme (ovisno za što se prijavljujete)
Uskoro ćemo objaviti i Pravilnik te sve informacije koje bi vam dodatno mogle biti korisne. Ono što nismo naveli u dosadašnjim objavama, svakako će biti objavljivane do samog događanja, a ako smo nešto zaboravili napomenuti, postavite nam pitanje e-mailom ili na neki drugi način te ćemo se potruditi da i te informacije objavimo u što kraćem roku za sve zainteresirane.
 
PROGRAM ZA VIKEND U KRIŽEVCIMA
03.09.2017.

Kolege iz ORK Križevci su objavili Program događanja za nadolazeći vikend kada ćemo se okupiti u Osijeku Vojakovačkom na njihovom 11. Off road okupljanju.
Da ponovimo, startnina po osobi u vozilu je 225,00 kn za subotu i nedjelju, dok će oni koji dolaze na Noćni road book u petak doplatiti 75,00 kn/osoba. Prijave započinju u petak (08.09.2017.) u 18,00 sati, te u subotu od 08,00 - 10,00h.
Startati će se prema redoslijedu prijava, a tim redom će se i dijeliti startni brojevi, tako da će oni koji startaju na noćni u petak, tim redom startati i u subotu, dok će svi oni koji dolaze u subotu ujutro, dobivati startne brojeve nastavno na zadnji koji je dodijeljen posadi dan ranije.
U petak nas očekuje road book dužine 20 km, u subotu 50 km, a u nedjelju 12 km, s time da će subotnji uključivati 6 PI, a nedjeljni 2 PI. Petak se vozi i nagrađuje sam za sebe i neće se pribrajati ostalim vožnjama.
Pripremljene su tri trase i to za HARD (obavezna kaciga i tvrdi krov, odnosno rollbar), SOFT (kaciga poželjna, kao i vitlo), te TURIST (potrebna samo dobra volja i 4x4 vozilo).
PROGRAM, koji je poslao organizator, u cijelosti:

PETAK 08.09.2017.
18.00 -20.30 Prijave sudionika za NOĆNI ROAD BOOK
20.30 BRIFING I OTVORENJE DRUŽENJA
20.45 START NOĆNOG ROAD BOOKA
23.00 VEČERA I DRUŽENJE UZ LOGORSKU VATRU

SUBOTA 09.09.2017.
8.00-10.00 Prijave sudionika za klasse SOFT, HARD i TURIST (tko se nije prijavio u petak)
8.00-10.00 Doručak za sve posade
10.00 BRIFING
10.30 START ROAD BOOKA 1. ETAPA TURIST, SOFT, HARD
20.00 VEČERA I ZABAVNI PROGRAM

NEDJELJA 10.09.2017.
9.00-10.00 Doručak za sve posade
10.00 BRIFING
10.30 START ROAD BOOKA 2. ETAPA SOFT, HARD
11.00 START TURISTA DO POLIGONA
12.00 POČETAK SPECIJALNIH ISPITA NA POLIGONU
14.00 SVEČANI RUČAK
15.00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I ZATVARANJE DRUŽENJA

 
povećajKAKO JE ZAMIŠLJEN "OFFROAD ADVENTURE CAMP"
20.08.2017.

Sajam koji će se održavati zadnje dane u 9. mjesecu će biti "grupiran" na način da će biti podijeljen u 4 (u prezentaciji su slikovno obuhvaćene 3) podjele terena. U jednom dijelu, središnjem, će biti Show park, u drugom Camping park, u trećem Off road park za SUV vozila, motocross i sl., dok će u četvrtom dijelu (koji se ne vidi u prezentaciji) biti Extreme off road park - off road klubovi i terenska vozila kojima se odlazi na druženja i na utrke. (Klikni na slike).

SHOW PARK
Središnji dio predviđen za izlagače koji imaju što ponuditi svima koji se bave bilo kojim vidom "off roada". Znači, firme i poduzetnici koji se bave prodajom vozila, raznih dijelova, opreme za kampiranje, odjeće, obuće, raznih rekvizita itd., bilo da se radi o biciklima, motorima, vozilima, planinarima, šetačima, trkačima i svima ostalima koji se pronalaze u takvim i sličnim hobijima ili profesijama, te će u ovom dijelu moći i izložiti svoje rekvizite, vozila, plovila itd.
Zainteresirani trebaju poslati popunjene prijavnice organizatoru Offroad Adventure Camp, a koje možete pronaći i na ovoj stranici s lijeve strane, ili na stranici glavnog organizatora cijelog ovog eventa.
povećajCAMPING PARK
Odmah uz Show park (bočno) biti će smješteni svi oni koji su na bilo koji način povezani sa opremom za kampiranje - od raznih kampkućica, kampera, šatora itd.
Također, prostor je predviđen i za smještaj izlagača, te će u tom dijelu biti moguće kampiranje privatnom opremom.
OFFROAD PARK
S druge strane Show parka (bočno) će biti poligon za testne vožnje novih terenskih vozila (SUV), bicikala, motora, quadova i sl., a gdje će zainteresirane provesti instruktori.
Poligon će s vanjske strane imati trasu sa preprekama za sve koji požele proći i isprobati svladavanje istih, dok će u unutarnjem dijelu staze biti smješten poligon za motocorss, quadove, bicikliste i ostale avanturiste koji to požele isprobati.
EXTREME OFF ROAD PARK
Ovaj dio terena je predviđen za sve off road KLUBOVE i njihove terence, a nije slikovno obuhvaćen u prezentaciji.
Teren se nalazi na sjevernoj strani u odnosu na ove tri prethodne kategorije (južno je Westgate), te će ovdje biti smješteni svi off road klubovi (ORK) i pojedinci koji će, osim prezentacije klubova i svojih vozila, na tom dijelu voziti soft, hard ili extreme natjecanje zadnja dva dana sajma.
povećajDakle, od 27.09. će biti moguće izlaganje terenaca ORK koji su pripremljeni za utrke, razna off road druženja i sl., te će vlasnici moći 30.09. i 01.10. (subota, nedjelja) natjecateljski sudjelovati u kategorijama koje će im pripremiti ORK Schnee - organizator ovog "Extreme off road parka".
Prvog dana (27.09.) je predviđen "novinarski dan" te će u poslijepodnevnim satima svaki vlasnik izloženog vozila moći prezentirati svoje vozilo i klub.
Također, svi koji će doći izlagati vozila, ili samo sudjelovati u natjecateljskom dijelu, moraju biti svjesni da se automatski slažu sa objavljivanjem slika ili videa od strane organizatora, novinara ili posjetitelja koji će htjeti slikati ili na neki drugi način zabilježiti svoj dolazak u "Extreme off road park".
ORK nemaju nikakav trošak oko smještaja (kampiranje) i izložbe (prezentacija klubova i vozila).
Oni koji žele sudjelovati kao natjecatelji, za kotizaciju će izdvojiti simboličnih 120,00 kuna (cca 16-17 eura).
www.euro4x4parts.comOrganizator će osigurati pehare za prva 3 mjesta u svakoj kategoriji, te prema mogućnosti i robne nagrade. Za sada možemo sa sigurnošću najaviti nagrade sponzora EURO4X4PARTS (www.euro4x4parts.com) koji će najboljima po kategorijama osigurati robne nagrade.
Program Extreme off road-a i sve ostale informacije možete pronaći na stranicama koje su već navedene, kako na ovoj ORK Schnee (www.ork-schnee.com), tako i na HR Off road portalu Schnee (www.schnee-hr.com) ili na stranici Offroad Adventure Camp-a (www.offroad-camp.eu).
Nemojte čekati, obavite prijave na vrijeme i rezervirajte svoje mjesto na ovom 1. Offroad Adventure Camp-u koje će se održavati na terenu odmah uz Westgate Shopping City Zaprešić.
 
PRIPREME U TIJEKU - OFFROAD ADVENTURE CAMP 2017.
12.08.2017.
Pripreme terena za Offroad Adventure Camp iz ptičje perspektive:

 
PRIJAVE ZA 1. OFFROAD ADVENTURE CAMP - WESTGATE
30.07.2017.

Zadnji tjedan u rujnu 2017. na području Zaprešića, točnije Shopping centra Westgate, održavati će se 1. Hrvatski Offroad Adventure Camp u trajanju od 5 dana, a kakav se već godinama održava u drugim zemljama. Namjera organizatora je ovaj off-road SAJAM ponavljati svake godine tako da to jednog dana postane tradicija.
Glavni organizator je Offroad Adventure Camp, dok je za off road vezan uz vozila koja su aktivna na raznim natjecanjima i druženjima (kroz raznu dokumentaciju organizatora, mi se svrstavamo u "Extreme" off road), organizator ORK Schnee.
Otvorenje sajma je zakazano za 27.09.2017. i trajati će zaključno sa 01.10.2017. u večernjim satima. Posjetitelji će ga moći obilaziti svaki dan od 10,00 - 19,00 sati.
Ulaznica za posjetitelje će koštati 10,00 kn, ali za istu ulaznicu će se moći popiti piće (2 dcl pive ili 3 dcl vode ili soka), te će ulaznica automatski ulaziti u bubanj za nagrade koje će se izvlačiti zadnjeg dana.
Prema Programu glavnog organizatora, navečer u subotu na nedjelju (30.09./01.10.) će biti upriličeni koncerti raznih izvođača.
Svi koji su zainteresirani iskoristiti ovu jedinstvenu priliku kao izlagači, a mogu ponuditi bilo koji vid "off roada" posjetiteljima ili ostalim izlagačima (znači, ne mora biti vezano isključivo uz terenska vozila, nego sve što ima bilo kakve veze sa off roadom, kao npr. planinari, sportska obuća, odjeća, sve vezano uz kampiranje, biciklisti, motoristi i sl.), mogu ispuniti Prijavnicu IZLAGAČA ili se javiti organizatoru putem webstranice www.offroad-camp.eu. Napomena da su prijave otvorene do 15.08.2017.
Natjecateljski dio (Extreme offroad) možemo podijeliti u dvije grupe od kojih će se jedna grupa prezentirati medijima i posjetiteljima već od prvog dana - kao izlagači svojih vozila i prezentatori domaćih Off road
klubova, te druga grupa koja će stići radi natjecateljskog dijela (subota/nedjelja).
Prvi dio obuhvaća popunjavanje Prijavnice za izlaganje vozila/klubova, a drugi dio popunjavanje standardnih Prijavnica za posade koje će se natjecati u 3 discipline na poligonu: Hard, Soft i Extreme.
Startnina će biti 120,00 kn po osobi, prostor za kampiranje je osiguran, a obzirom na limitiran broj vozila/ljudi, dobro bi bilo prijavnice ispuniti i dostaviti organizatoru što prije na e-mail: schneehr@gmail.com.
Sve važne informacije, detaljnije opise i sl., biti će objavljivane na ovoj stranici te na HR off road portalu Schnee. Budite informirani na vrijeme i pratite na stranici kako napreduju pripreme.
- PROGRAM EXTREME OFF ROAD (pdf)
 
OFF ROAD CUP KRIŽEVCI 2017.
29.07.2017.

Natjecanje u Križevcima planirajte za petak, 08.09.2017. kada će se voziti noćni roadbook od 17 km, subota i nedjelja 09/10.09.2017. sa dnevnim roadbookom, a startnine su po osobi i to: petak 75,00 kn, a vikend 225,00 kn (ako planirate voziti sva 3 dana, onda je to 300,00 kn po osobi.
U tu kotizaciju ulazi hrana koja, ovisno o prijavljenim disciplinama, počinje u petak večerom, te bez preskakanja obroka traje do nedjelje završno sa ručkom.
Ove godine je okupljanje u Osijeku Vojakovačkom, obzirom da se pokazala potreba za većim prostorom.
Za one koji planiraju uplatom rezervirati dolazak, organizator ORK Križevci daje 10% popusta na iznos kotizacije, a samu uplatu i potvrdu o uplati možete izvršiti putem ovih podataka:
broj računa ORK Križevci: HR2223600001101832480, e-mail: robert.antolkovic.ra@gmail.com.
Pokrovitelji ovog događanja su Grad Križevci, ZTK Grad Križevci, ZTK Koprivničko-križevačke županije.
 
povećajOFFROAD ADVENTURE CAMP
23.07.2017.

Grad Zaprešić i Westgate Shopping City najavljuju jedinstveno međunarodno sajamsko događanje.
Od 27.9. do 1.10.2017. na sjevernom platou ispred Westgate Shopping Citiya u Zaprešiću održat će se prvi međunarodni sajam automobila, motocikala te kamping i prateće opreme kao i ostale industrije vezane za boravak u prirodi Westgate Offroad Adventure Camp.

Na vanjskoj površini od preko 65.000 m2 u prirodnom ambijentu podijeljenom u tri tematske cjeline osim sajamskog dijela ponude, posjetitelji će moći isprobati atraktivna SUV i terenska vozila na offroad poligonu i uživati u natjecanjima na ekstremnoj offroad stazi kao i utrkama motocikala, quadova i downhill bicikala na supercross stazi koje će organizatori urediti u sklopu sajamskog prostora.
Sajam će u prvoj godini ugostiti najavljene izlagače i proizvođače iz Slovenije, Italije i Austrije. Obzirom na sadržaj sajamskog događanja i Hrvatske turističke orijentacije na sajmu će biti predstavljen i projekt u suradnji sa Ministarstvom turizma za unapređenje turizma kontinentalne Hrvatske Kamp stop Adria.
Projekt koji će novim zakonskim rješenjima u tom najbrže rastućem segmentu turizma ne samo u Hrvatskoj omogućiti aktivno uključivanje lokalnih zajednica za unapređenjem turističke ponude kontinentalnog dijela Hrvatske.

Novim pristupom u prezentaciji, bogatim popratnim sadržajima i programom te svojim smještajem i infrastrukturom Westgate Offroad Adventure Camp zasigurno će privući velik broj posjetitelja koji svojim dolaskom i kupnjom ulaznice, koja je ujedno i bon za konzumaciju pića, sudjeluju u nagradnoj igri sa bogatim nagradama sponzora.

Program sajma:
27.09. srijeda - Otvorenje sajma (novinarski dan)
28.09. četvrtak - Sajamski dan sa extreme offroad demonstracijom
29.09. petak - Sajamski dan sa super cross natjecanjem motocikala, quadova i bicikala
30.09. subota - Sajamski obiteljski dan - camper?s & BBQ challenge
+ večernji koncert + extreme offroad natjecanje
01.10. nedjelja - Sajamski dan sa offroad demo programom

Sve informacije o Westgate Offroad Adventure Campu mogu se dobiti na službenoj stranici:
www.offroad-camp.eu ili upitom putem maila na press@offroad-camp.eu.

Off road klubovi koji žele sudjelovati bilo kao izlagatelji/prezentatori svojih natjecateljskih vozila, bilo sudjelovanjem kao natjecatelji, mogu se javiti u ORK Schnee - schneehr@gmail.com.

   
Off Road Klub Schnee © 2007-2018. Sva prva pridržana.