ORK SCHNEE
ZA ČLANOVE

INFO


10.01.2008.
  Na samom početku 2008. godine, dok još ne znamo ni kalendar natjecanja i druženja za ovu sezonu, i dok članovi kluba lagano slažu kockice nakon rekordnog odlučivanja o osnivanju off road kluba, evo par riječi o stavovima kluba.
Kako je ORK Schnee prvenstveno osnovan radi okupljanja svih onih koji vole ovaj sport na bilo koji način, te radi zajedničkog druženja i organiziranih odlazaka na razna druženja i natjecanja, tako je Predsjedništvo kluba odlučilo da se bez raznih tenzija klub stavi na raspolaganje istomišljenicima koji će na prvo mjesto staviti svoju razonodu u obliku off road hobija.

Dakle, klub će biti posvećen najviše članovima i njihovim željama te će se truditi realizirati razne ideje, a koje ideje će na prvo mjesto staviti zajednička druženja.
U ovom trenutku, dok klub nema niti mjesec dana postojanja iza sebe, ne možemo reći kakvi će biti planovi u ovoj godini, no ako budu donesene ikakve odluke na tu temu, to će biti objavljeno na ovim stranicama.
U svakom slučaju, eventualna druženja ili natjecanja će biti nevezana uz ostala off road događanja prema kalendaru.

Inače, na ovim stranicama će svaki član imati mogućnost za "svoj kutak" ukoliko će to željeti, te će imati "slobodne ruke" za objavu svega što poželi vezano uz bilo koji vid off roada, privatnih stvari, vozila, slika itd.

 
   

 

 
Privatni HR Off road portal
 
     
ARHIVA

Osvježeno: 15.12.2008.

 
15.12.2008.
 

ODRŽAN SASTANAK HORS-a

Obavijest članovima Kluba da je 13.12.2008. održan sastanak HORS-a na kojem su se obrađivale slijedeće teme Dnevnog reda:
1. Otvaranje sastanka te imenovanje osobe koja će voditi sastanak, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika.
2. Nadopuna i prihvaćanje dnevnog reda.
3. Rasprava o detaljima oko proglašenja
- tablica ukupnog poretka, gdje, kada, itd.
- definiranje nabavke pehara za proglašenje
- definiranje iznosa i roka uplate
4. Definiranje utrka koje se boduju za kup 2009.
- rasprava o proteklim i novim utrkama za kup
5. Utvrđivanje kalendara za 2009. godinu
6. Promjena Pravilnika za sezonu 2009
7. Razno
- definirati da li će se i dalje dostavljati podaci radi objave na HR Off road portalu i sl.
Osim što se stekao dojam kao da su neke stvari već unaprijed dogovorene, pa npr. neki prijedlozi nisu našli mjesta za ulazak među točke Dnevnog reda i jednostavno se prešlo preko njih bez ikakve rasprave ili komentara, zatim se na neka pitanja, prijedloge, komentare i sl. osjetio prizvuk podsmijeha i/ili omalovažavanja, posprdnosti, zatim npr. nije ostavljen neki period u kojem se eventualno može uložiti prigovor - npr. poredak, koji je slagan dan uoči sastanka HORS-a, a prema tumačenju određenih članica na sastanku, prigovor ste mogli uložiti isključivo na samim natjecanjima, a na istim natjecanjima (za primjer) niti jedan organizator NIJE izvjesio poredak za Kup već samo poredak sa utrke (znači, sa svim posadama - koje se boduju i koje se ne boduju) te se niti niste mogli žaliti ili uložiti prigovor jer niste znali kako taj poredak izgleda itd., postavljamo si pitanje da li će samo nekoliko osoba - tj. klubova, odlučivati o svemu, a ostali su "u igri" samo zbog toga da bi dolazili na natjecanja i popunjavali brojnost posada jer nas je i tako malo pa da ne izgubimo i ovo nekoliko posada "manje važnih" klubova.
Uglavnom, u najkraćim crtama, proglašenje bi trebalo biti početkom 2009. godine; za Kup 2009. će se bodovati 6 natjecanja (u kreiranju kalendara za 2010. godinu jedan, najlošiji organizator od ovih 6 izglasanih će otpasti, a obzirom da nisu definirani kriteriji, vjerojatnost u postocima da se već sada može reći koji bi organizator mogao ispasti je vrlo izgledna). Po pitanju točke br. 7. Dnevnog reda u navedenom dijelu, ne može se ništa napisati obzirom da i nije pročitana i dana na razmatranje, a ukoliko je i to stavka koja je eventualno razmatrana prije sastanka, nije iznesen stav klubova kad je točka došla na red (što je i tako manje bitno obzirom na činjenicu da, osim rezultata koji su "žicani" na samom natjecanju kako bi se ispoštovao rok za objavu od tjedan dana, nitko nije dostavljao nikakve podatke - niti poredak za Kup poslije svake trke, niti išta drugo kroz godinu, osim nekoliko klubova koji su dostavili najave - što se vidi i iz podatka da su se umjesto u roku od 7 dana, podaci dostavili administratoru uoči samog sastanka HORS-a na kraju sezone s naznakom da nema nikakvog roka, tj. mogućnosti provjere, kontrole ili ne daj Bože prigovora :-) ).
Kao što je rečeno, na sastanku su definirana samo 6 natjecanja koja su za Kup (jedno od tih koje će ući u Kup 2009. je i naše, ali o tome ćemo u zasebnom tekstu), a ostali prijedlozi van Kupa nisu predloženi; Pravilnik u većem dijelu ostaje isti, a najveća promijenjena stavka je sistem bodovanja. Kako god bilo, detaljniji izvještaj članovima Kluba će se objaviti naknadno te će se svi članovi moći upoznati sa utvrđenim promjenama (koje su trke za Kup; za kada su određeni termini održavanja; kako će se bodovati po novim pravilima; što je dozvoljeno, a što ne i sve ostalo).

 
12.12.2008.
 

SASTANAK RADNE SKUPINE I OBILJEŽAVANJE 1. GODIŠNJICE KLUBA

Prekjučer (srijeda, 10.12.2008.) je održan još jedan sastanak radne skupine ORK Schnee na kojem se, između ostalog, raspravljalo i o predstojećem sastanku HORS-a. Vezano na Dnevni red i jednu od točaka po pitanju izmjene Pravilnika HORS-a, izglasane su određene stavke te prijedlozi za novi Pravilnik u sezoni 2009.
Detaljnije informacije će uskoro biti objavljene članovima putem Zapisnika sa našeg sastanka radne skupine, a također, nakon sastanka HORS-a (na kojem će se definirati i Kalendar natjecanja u nadolazećoj sezoni), Klub će objaviti i dodatne informacije nakon što će se prvo očitovati članice HORS-a.
Ovim putem obavještavamo sve članove Kluba da je jučer - 11.12.2008. godine, ORK Schnee navršio i prvu godišnjicu postojanja, a koju godinu završavamo sa 34 člana. U protekloj godini smo postigli puno: osim što smo sveprisutni na off road natjecanjima, druženjima i sl. u službenim i privatnim verzijama, uspjeli smo s vrlo malim budžetom i uz potporu članova organizirati i jednu humanitarnu akciju, sklopiti nova prijateljstva te smo počeli raditi i na zahtjevnijim projektima. Nadamo se da će se ovakvo funkcioniranje Kluba nastaviti i nadalje, te koristimo priliku za iskrene čestitke i zahvale svim članovima, sponzorima i donatorima koji su doprinijeli da se ovaj Klub održi i da aktivno sudjeluje na svim područjima!

 
27.11.2008.
 

HRABRA I UPORNA KAO I UVIJEK...

Danas je na 1. programu HTV-a, u emisiji Hrvatska uživo, u "Misiji" urednika g. Roberta Tomić Zuber i izvrsne novinarke Sanje Mikleušević Pavić te snimatelja Miljenka Bolanča - Šilje, prikazana reportaža o jednoj našoj članici - Ivančici Matuša koja je od siječnja 2008. godine pod "utjecajem" lock-in-sindroma. Vjerujemo da taj "utjecaj" Ivančica, ili naša "teta Brunimog", može okrenuti u svoju korist i danas-sutra se u potpunosti othrvati, ili čak i preuzeti inicijativu te nadvladati bolest "utječući" na nju.
Do sada se Ivančica izvrsno držala, napredovala je i više nego odlično, a nadamo se da će tim putem nastaviti do ozdravljenja. Pokazala je da može i zna kako.
Ovim putem članovi ORK Schnee zahvaljuju u prvom redu hrabroj off road kolegici i prijateljici Ivančici koja je dozvolila da javnost ima uvid u to koliko je teško osobama koje su oboljele na ovakav ili sličan način, te koliko je presudna volja i snaga, pozitivna energija i upornost te odluka i vjera da se stvari mogu mijenjati na bolje, kao i da bez velike podrške bližnjih i njihove vjere sve traje puno duže.
Također, zahvaljujemo i ljudima bez kojih ova priča ne bi dospjela u javnost - doktoru neurologu u bolnici Sveti Duh, g. Hrvoju Budinčev - od kog je i potekla informacija o našoj "teti Brunimog", te svakako Sanji Mikleušević Pavić i Miljenku Bolanča - Šilji koji su odradili izvrstan posao i koji su u samo jednom danu (čak i kraćem periodu) uspjeli proći bolnicu u Krapinskim Toplicama uzduž i poprijeko te napraviti prilog iz kojeg je vidljivo kako Ivančica i njoj slični provode svoje dane.
Prilog je mogao snimati "bilo tko", ali reakcije nakon njihovog priloga potvrđuju da je isti rađen s dušom - jer da nisu unijeli svoju vjeru, osjećaje i razumijevanje, ne bi mogli približiti pučanstvu jednu ovako dirljivu priču za koju su se zaista pripremili te obuhvatili najvažnije detalje koje su uspjeli "strpati" u svega 10-ak minuta. Naravno, zahvaljujemo i svima koji su uključeni na bilo koji način u pomaganju Ivančici - od mame Đurđice preko bolničkog osoblja pa do firme M-San u kojoj je Ivančica radila i koja joj daje podršku kakvom se rijetko koja firma može ponositi.
Za sve vas koji niste mogli pratiti emisiju, u fotogaleriji se nalazi nekoliko slika, a nadamo se da ćemo uskoro moći objaviti i isječak emisije da ga možete pogledati svi.
Kako je Ivančici rođendan za 2 dana (29.11.), ovim putem joj iskreno čestitamo na postignutome i želimo da slijedeći rođendan dočekamo zajedno na nekom off roadiranju… a sutra Ivančice… ako čuješ usamljeni zvuk gitare… i kad te život silno zaboli… sjeti se da na ovom svijetu postoje… prijatelji koji te još uvijek vole… Sretan Ti rođendan!

 
 
10.11.2008.
 

MINI CROATIA TROPHY 2008.

08. i 09.11.2008. se u Starom Selu kod Topuskog održavalo natjecanje u organizaciji AK Croatia Trophy pod nazivom Mini Croatia Trophy 2008. i to je već treća godina kako se off roaderima nudi i vožnja na topuskom terenu.
Na MCT 2008. smo imali dvije posade i to:
Uroš Jereb i Bruno Milički u crnom Jeep Wrangleru – završili na 4. mjestu u hard disciplini
te osvojili Fair Play nagradu povodom pomaganja drugim posadama unutar trke, te posada Matijaž Žagar i Marko M. Lipovec u crvenom Jeep Wrangleru – koji zbog kvara ne završavaju Dnevni road book te propuštaju Noćnu etapu zbog popravka prije nedjeljne vožnje nakon koje zauzimaju 11. mjesto ukupnog poretka.

 
03.11.2008.
 

U RIBNIKU UVIJEK ŽIVAHNO...

Jučer su članovi ORK Schnee posjetili autocross utrku u Ribniku koju je za gušt priredio organizator - g. Dino Car.
Sreli smo se sa, sad se već može reći – starim prijateljima, i proveli lijepi sunčan dan na otvorenom, gledajući drugi vid off roada - autocrossere.
Kako trenutno nemamo rezultate sa natjecanja, revanširati ćemo se sa nekoliko slika u fotogaleriji, a usput se koristi prilika da se zahvali g. Željku Car na trudu da 1. Off road druženje u Ribniku opiše na općinskoj webstranici i više nego dobro!
Osim što je vrlo slikovito i precizno opisao ovaj jednodnevni događaj, zapamtio je zavidnu hrpu podataka i još sve vrlo vješto povezao, a sve to ga je dovelo do jednog zaključka (citiram):
"Živio off road!".
Tekst je zaista vrijedno pročitati, a Željkova oštrina zapažanja oduševljava (citiram):
"U poslu koji nije lagan, navlačeći sajle po blatu, gurajući u "kiši od blata", dogodilo se sljedeće čudo - Hrvati i Slovenci radili su zajedno međusobno si pomažući. Još uvijek mi nije jasno da li zato što se radi, kao što sam već rekao, o "čudnim ljudima" ili o čudu zvanom off road."
Obzirom na činjenicu da se ovakav off road još nije vozio u Ribniku i okolici, i da se Željko po prvi puta našao u jednoj ovakvoj koloni, definitivno je izvukao prikladan zaključak:
"I na kraju da podvučem crtu: off road je prvi put došao u Ribnik uz motocross, supercross i autocross, već afirmirane i poznate discipline po kojima smo poznati u Hrvatskoj, a i šire. Iako je održan prvi put, organizacija je bila uspješna. A što se tiče formule za uspjeh u ovim uvjetima, to nije sirova snaga u teškom i skupom autu, s teškom nogom vozača na gasu, već lagan auto (od kojih su neki vrijedni ne više od 1000 eura), dobra guma i vitlo, te vozač koji misli. I da ne zaboravim, timski rad i čudo - Hrvati i Slovenci zajedno. I zato kličem: "Živio off road!" "
Pročitajte cijeli članak koji se nalazi na webstranici Općine Ribnik, na linku:
www.ribnicka-dolina.com, a Željku zahvaljujemo na odličnom članku kojim nam je pokazao kako je to izgledalo u njegovim očima.

 
 
   

 

 

Ukoliko želite kupiti slike s off road natjecanja i druženja, postajete donator Kluba. Svakom donatoru Klub će dodijeliti Zahvalnicu...

 
   
     

19.10.2008.
 

DRUŽENJE U RIBNIKU

Nekoliko članova ORK Schnee otišlo je na druženje u Ribniku koje je po prvi puta organizirao g. Dino Car. Ovog puta smo sudjelovali sa 3 vozila i to Jeep Wrangler Gordana Čeaka kojem su pravili društvo supruga Aida i sin Bruno (usput, najmlađi član kluba), Mahindra Goa Pick Up Danijela Posavec – najnovijeg člana, te nezaobilazni Suzuki Samurai Nebojše Gvozdić, tajnika Kluba.
Bez obzira na "staž" u off roadu, ekipa je uspješno svladavala blatne prepreke kroz šumske putove u Ribniku i okolici. Uz naš klub, pojavili su se i predstavnici domaćeg ORK Avantura 4x4 te vozila iz Slovenije. Ukoliko su zastupljeni bili još koji Hrvatski klubovi, zbog nepoznavanja tih ljudi s natjecanja ili eventualno domaćih druženja, isprika zbog ne navođenja imena njihovih klubova kao i imena klubova ekipa iz Slovenije (koji su uglavnom činili većinski dio kolone od cca 17-18). (Više na www.schnee-hr.com).

 
07.10.2008.
 

BUZET - WBVC 2008.

Na natjecanje u Buzetu, koje pod nazivom Wild Boar Valley Challenge 2008. organizira ORK Kamo oko vidi, spremalo se nekoliko posada, no na kraju su vozile samo dvije i to u hardu. Burina Toyota ima problema sa motorom pa je Schnee ostala free, a Neba nije imao suvozača. Obzirom da još neke posade drugih klubova nisu imali suvozače, "pao" je dogovor da Neba bude suvozač križevačkom off roaderu Robertu Antolković na softu (Suzuki Samurai), a Schnee Zg off roaderu Darku Brezovec na hardu (Suzuki Monster). Ostale dvije posade koje su branile boje kluba su Uroš Jereb i Bruno Milički te Matijaž Žagar i Marko Mihael Lipovec u dva Jeepa Wranglera.
U Buzetu se u 3 dana koliko je trajalo natjecanje, pojavilo više od 40 posada u hardu i softu, a počelo je prologom i dvije noćne etape u petak, 03.10.2008., nastavilo se dnevnim road bookom i noćnim posebnim ispitom u subotu (04.10.) za hardaše te brzincem za softaše, i na kraju, u nedjelju (05.10.) su se vozila zadnja dva posebna ispita od kojih je jedan bio i Super Extreme, dok su softaši imali opet brzinac na poligonu.
Robi i Neba su uspješno završili natjecanje na 9. mjestu, dok Darko i Schnee moraju odustati nakon starta na drugu etapu zbog problema sa vozilom. WBVC uspješno završavaju dvije hard posade: Kekec Uti i Brunimog (visoko 4. mjesto) te Extrem i Union (odmah iza prve posade – 5. mjesto). Čestitke svima i bravo na postignutim rezultatima.
Više možete pročitati na linku: www.schnee-hr.com/buzet2008, rezultate možete pogledati na linku: REZULTATI, dok slike možete pronaći, osim na ovoj klupskoj stranici pod FOTO GALERIJA, i na stranici Privatnog HR Off road Portala Schnee.

 
28.09.2008.
 

HUMANITARNA AKCIJA KLUBA

Slijedom dogovora na sastanku Kluba održanom 27.08.2008. da ćemo pomoći Goranu iz Starog Sela (Topusko), u subotu 27.09.2008. okupilo se nekoliko članova koji su kao izaslanstvo Kluba odlučili odnijeti prikupljenu pomoć Goranu i njegovoj obitelji.
Na okupljanju se pojavilo tek nekoliko članova koji su mogli odvojiti vrijeme za humanitarni posjet i planirano interno druženje. Obzirom da je o terminu odlučeno tjedan dana ranije (na VG Autoshowu), neke obveze ostalih članova nisu bile odgodive te se okupila manja ekipa:
Gordan Čeak
, koji je zbog drugih obveza dostavio humanitarni paket, no nije mogao s nama, Neven Kuharić – koji je direktno iz noćne smjene došao na mjesto okupljanja, Davor Belošević – koji je propustio planinarenje zbog ovog druženja humanitarnog karaktera, Nebojša Gvozdić – koji je, iako bez vozila koje je na popravku, odlučio sudjelovati kao i uvijek, te Snježana Jurić (radna subota).
U planu je bilo da se dan provede roštiljajući na Petrovoj Gori nakon što se dostavi potrebna pomoć Goranu i njegovoj obitelji, no plan je promijenjen negdje na putu između podnožja Petrove Gore i Starog Sela.
Dolazeći do Goranove obiteljske kuće, zadržavamo se kraće u razgovoru s njegovim roditeljima uz primopredaju humanitarne pomoći i uz nezaobilaznu rakijicu domaćina (izvrsna kruška), a zatim odlučujemo da se utaborimo uz mlin u samom Starom Selu. Tu smo pripremili roštilj, malo se družili s Goranom i nakon tako provedenog dana, lagano se vratili kući drugim putem.
U ime Kluba, zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način omogućili održavanje ove humanitarne akcije, a posebno firmi L.D. Žito d.o.o. iz Zagreba te Daliboru Lončar - Dadi i članovima Odbora koji su odradili svoj prvi "službeni" zadatak na funkcijama u Odboru.

 
27.09.2008.
 

VG AUTOSHOW 2008.

5. Velikogorički Autoshow koji se održavao 20. i 21.09.2008. na prostoru uz NK Radnik u Velikoj Gorici, posjetili su na dva dana i neki članovi Kluba. Svoja vozila su izložili Dalibor Lončar – Lada Niva, Nebojša Gvozdić – Suzuki Samurai, Danijel Posavec – Mahindra Goa Pick Up, a na kratko je navratio i Gordan Jelača sa svojom Fronterom. Društvo nam je pravio Suzuki Samurai kolege off roadera iz Moto i ORK Sv.I.Zelina, g. Dragan Perković koji nije mogao prisustvovati, ali je predao vozilo kako bi se izložilo i na taj način predočilo posjetiteljima Autoshowa kako izgledaju soft vozila za terensku vožnju.
Vrijeme i nije bilo baš bajno, no uvijek se može pronaći zanimacija koja će popuniti raspored. Tako smo uz nekoliko kavica, vrijeme odvojili i za upošljavanje Dade i Nebe oko popravka i zamjene dijelova na jednom Citroenčeku koji sada ponovno ima bočni žmigavac koji je odvalila nedavna tuča (grad) u Zagrebu, te upaljač unutar vozila koji je trebalo dodatno preraditi kako bi zamjenski "sjeo" i bio funkcionalan. Zahvaljujem Dadi i Nebi na trudu i upornosti, a zahvaljujem i firmi Auto-Prijatelj iz Vrbovca koja je donirala potrebne stvarčice.
Eto, aktivno smo sudjelovali na ovom Auto Showu, družili se, vidjeli štošta, dogovorili neke stvari i lagano ušli u hladnije i tmurnije razdoblje godine.
Članovi Kluba planiraju humanitarni posjet Goranu iz Starog Sela kraj Topuskog i njegovoj obitelji prema dogovoru sa prošlog sastanka.

 
07.09.2008.
 

2. SASTANAK ČLANOVA KLUBA

Održan je 2. sastanak Kluba 27.08.2008. godine, na kojem je prisutnima ukratko izneseno financijsko stanje u klubu, podijeljene su klupske majice te smo osnovali Odbor za klupska i druga druženja. U Odboru za druženja se nalazi 5 članova: Dalibor Lončar, Gordan Jelača, Gordan Čeak, Stjepan Jakopčić i Renato Klaričić, a zadatak im je informirati sve članove kluba o dogovorenim vožnjama bilo da se negdje ide interno - klupski, bilo da se organizirano odlazi na ostala druženja, natjecanja ili druga događanja. Odbor je dužan najmanje jednom godišnje (Skupština) podnijeti izvješće o planiranim i/ili odrađenim zadacima koji su postavljeni pred Odbor.
Više o samom tijeku sastanka članovi mogu pročitati u Zapisniku i ostaloj dokumentaciji koja se nalazi na linku "Samo za članove".