ORK SCHNEE
ZA ČLANOVE

INFO


10.01.2008.
  Na samom početku 2008. godine, dok još ne znamo ni kalendar natjecanja i druženja za ovu sezonu, i dok članovi kluba lagano slažu kockice nakon rekordnog odlučivanja o osnivanju off road kluba, evo par riječi o stavovima kluba.
Kako je ORK Schnee prvenstveno osnovan radi okupljanja svih onih koji vole ovaj sport na bilo koji način, te radi zajedničkog druženja i organiziranih odlazaka na razna druženja i natjecanja, tako je Predsjedništvo kluba odlučilo da se bez raznih tenzija klub stavi na raspolaganje istomišljenicima koji će na prvo mjesto staviti svoju razonodu u obliku off road hobija.

Dakle, klub će biti posvećen najviše članovima i njihovim željama te će se truditi realizirati razne ideje, a koje ideje će na prvo mjesto staviti zajednička druženja.
U ovom trenutku, dok klub nema niti mjesec dana postojanja iza sebe, ne možemo reći kakvi će biti planovi u ovoj godini, no ako budu donesene ikakve odluke na tu temu, to će biti objavljeno na ovim stranicama.
U svakom slučaju, eventualna druženja ili natjecanja će biti nevezana uz ostala off road događanja prema kalendaru.

Inače, na ovim stranicama će svaki član imati mogućnost za "svoj kutak" ukoliko će to željeti, te će imati "slobodne ruke" za objavu svega što poželi vezano uz bilo koji vid off roada, privatnih stvari, vozila, slika itd.

 
   

 

 
Privatni HR Off road portal
 
     
ARHIVA

Osvježeno: 06.09.2008.

 
06.09.2008.
 

NA 6. OFF ROAD SUSRETU U VRBOVCU 2008.

Kao i zadnjih 5 godina, i ove se Vrbovečka 6. trka odvijala zadnjeg vikenda u kolovozu, pa se tako 30. i 31.08.2008. u Vrbovcu okupilo društvance koje je sudjelovalo na Hard i Soft road booku, brzincima, Extremeu i Super Extremeu. Vikend bez kiše omogućio je da kampiranje bude ugodnije, a posade koje su stigle već u petak, podigle su i šatore onih koji su odlučili stići u subotu prije prijava.
Start za obje skupine je bio masovni, s time da se road book sastojao od dva dijela koja je organizator – ORT Vrbovec spojio ručkom u šumi. Nakon povratka s road booka, u kampu su dečki roštiljali od mesa do paprike sve što su stigli :), a uz vatru se lagano pekla i riba.
Kad se smračilo, sve nas je čekao i Noćni road book, a u nedjelju se još vozio i Extreme, ispit u sklopu road booka, te Super Extreme kao zasebni ispit, dok su softaši trebali odvoziti brzinac. Društvo terencima su činili i quadovi te autocrosseri.
Klupski smo sudjelovali ukupno sa 6 posada i to sa 3 na hardu i 3 posade na softu. Hardaši su u ukupnom poretku zauzeli slijedeće pozicije u poretku:
5. mjesto Uroš Jereb i Bruno Milički,
Jeep Wrangler
6. mjesto Matijaž Žagar i Marko Lipovec,
Jeep Wrangler;
9. mjesto Daniel Belošević i Snježana Jurić,
Toyota LC,
a softaši slijedeće:
4. mjesto Nebojša Gvozdić i Renato Klaričić,
Suzuki Samurai;
21. mjesto Zoran Lenart i Kristina Mikulčić, UAZ;
22. mjesto Stjepan Jakopčić i Dario Šargač,
Suzuki Samurai.
Ukupni rezultati:
* Hard road book
* Soft road book
* Brzinci
* Super Extreme

 
22.08.2008.
  2. DRUŽENJE - KLANA 2008.

Između 2 natjecanja u 8. mjesecu (Katun početkom i Vrbovec na kraju), nekoliko članova kluba posjetilo je 16. i 17.08.2008. Klanu, malo mjestašce nedaleko Rijeke i Rupe. To je vikend koji je rezervirao ORK Uspon 4x4 za svoje druženje koje je ove godine održavano po drugi put.
U subotu ujutro je na trasu krenulo 31 vozilo, a trasa je obuhvaćala prirodne putove preko livada, usjeka, šuma, šljunčara i sl.
Svi se slažu da je trasa bila idealna i da razni usponi, spustovi, nagibi itd. zadovoljavaju svačiji ukus. Kako je u Klani slavljeno Rokovo, tako je i fešta bila nezaobilazna pa je dio članova odlučio provesti malo vremena s mještanima, kolegama iz ORK Kamo oko vidi i Uspon 4x4, a nakon
smještaja i noćenja na račun organizatora, u nedjelju smo oko 19,00h krenuli iz Klane nakon što smo pričekali radi kavice klupskog kolegu Kekeca Utija i Tomaža, sa dva vozila na Platak te se na drugu stranu i spustili na staru cestu preko Delnica i lagano za Zagreb preko Pisarovine gdje smo zaobišli gužvu na naplatnim u Lučkom i na Staroj Karlovačkoj.
Još jedan lijepi vikend i izvrstan provod između 2 trke za Kup je taman lijepo "sjeo". Zahvaljujemo organizatoru na pozivu, dočeku, smještaju, hrani, vožnji, zahvalnicama i svemu ostalom što nismo napomenuli.
 
09.08.2008.
  1. ISTRA OFF ROAD KUP - RIM 2008.

Jedna posada kluba odvozila je u Katunu soft road book. Natjecanje je 02. i 03.08.2008. organizirao AMK No Limits, a nastupilo je 10 posada u hardu i 13 u softu (na road booku je sudjelovalo 6-7 posada koje su turistički odvozile trasu). Naša posada Gvozdić-Klaričić u Suzukiju, završila je na 10. mjestu ukupnog poretka. Na road booku su stizali do kontrolnih točaka 5., no očito su brzinci ti koji su unazadili ovu posadu.
Inače su oba dana u Katunu bila u znaku premalo hard vožnji, a prevladavali su brzinci. Na tu temu "schnee" kaže:
"Ako se uzme u obzir da je najvećem broju off roadera najdraži upravo road book i da većina smatra da brzinci nisu za terenska vozila (postoji rally i sl. za ljubitelje takvog sporta), onda je zbunjujuće da se u 2 dana - na road booku provede cca 30-60 minuta + extreme na poligonu od cca 6-13 minuta, a preostalo vrijeme u 2 dana cijelog vikenda odlazi na brzince. Bez uvrede ikome, ali meni je to pomalo dosadno.
Gledati cijeli dan brzince u jednom, pa u drugom smjeru, a koji su se i dan ranije vozili na isti način, baš i nije zanimljivo. Prosjek za 10 vozila na hard road booku + 6 na extremeu u 2 dana je ukupno: 1 sat i 18 minuta. Taj podatak dovoljno govori da npr. hard nije bio "hard", ili da road book nije bio dovoljno dug da bi se posade "umorile" ili "vozile" u 2 dana. U svakom slučaju, prosjek "akcije" koja mene zanima, dakle hard road book + extreme (10+6 vozila) iznosi 17 minuta i 45 sekundi (a sa noćnim: 22 minute i 59 sekundi) – nekome dovoljno za dva dana vožnje, meni – nije.
"
 
26.07.2008.
  3. OFF ROAD KUP - KRIŽEVCI 2008.

Na 3. Off Kup-u u Križevcima, koji se održavao 12 i 13.07.2008., članovi kluba sudjelovali su u obje discipline (hard i soft).
Organizator – ORK Križevci, osmislio je vrlo efektni "prolog" za startne pozicije. Suvozači (i/ili vozači), morali su preplivati olimpijski bazen u Križevcima te prema redoslijedu izlaska iz bazena i prijave direktoru natjecanja – g. Jadranku kovač, slagala se startna lista za prvu etapu.
Prvo je startan Hard road book, a nakon njega i Soft road book. U Hardu i Extremeu je za klub vozila jedna posada (Daniel Belošević / Snježana Jurić, Toyota), dok su u Softu za klub vozile dvije posade (Nebojša Gvozdić/Renato Klaričić, Suzuki te Zoran Lenart/Bruno Milički, UAZ).
Vikend je bio naporan jer skoro da i nije bilo vremena za odmor obzirom da je od subote ujutro, kad su počele prijave (od 07,00-08,30 sati) stalno dolazile nove etape i discipline.
U subotu je nakon povratka s prvog dnevnog road booka startan još jedan prije kojeg su hardaši imali i posebni ispit na poligonu, a kad su se posade vratile, startan je i Noćni road book. Nakon noćnog booka, koji su neki završili skoro pred zoru, u nedjelju je prema programu u 10,00 sati bio start brzinaca – kako za road book kao posebni ispit, tako i zasebna kategorija za one koji su poželjeli odvoziti samo brzinac. Nakon brzinaca za sva vozila, uslijedio je i Extreme za hardaše, a nakon extremea i proglašenje.
U svakom slučaju, još jedan dobar vikend, a evo i rezultata sa road booka za Kup 2008.:

HARD ROAD BOOK:
1. Vinković Predrag - Periša Mario,
ORT Vrbovec, Daihatsu
2. Krota Gordan - Brgodac Ivo,
ORK Kamo oko vidi, Jeep Wrangler
3. Sokolić Velimir - Medač Damir,
ORT Vrbovec, Suzuki Samurai
4. Jurekić Darko - Pavličić Stanko,
AK ZG Off road, Nissan Patrol
5. Belošević Daniel - Jurić Snježana,
ORK Schnee, Toyota

6. Prijatelj Danijel - Srabinec Anđelko,
ORT Vrbovec, Toyota
7. Cvek Anđelko - Redžić Zijad,
AK Croatia Trophy, PUCH

SOFT ROAD BOOK:
1. Povrlišek Slavko - Geras David,
ORT Vrbovec, Toyota
2. Šćulac Vedran - Trošt Alen,
AMK No Limits, Mitsubishi Pajero
3. Radović Josip - Coccarieli Luca,
ORK Kamo oko vidi, Jeep Cherokee
4. Gvozdić Nebojša - Klaričić Renato,
ORK Schnee, Suzuki Samurai

5. Perković Dragan - Sremec Ivica,
Moto i ORK Sv.I.Zelina, Suzuki Samurai
6. Lenart Zoran - Milički Bruno,
ORK Schnee, UAZ

7. Jambreušić Ivica - Zamljačanec Nenad, ORK Subotica Podravska, Lada Niva
8. Ivica Crneković - Antonio Culjak,
ORT Vrbovec
 
22.06.2008.
  8. OFF ROAD FESTIVAL U KNEGINCU

Prvo ovogodišnje natjecanje održavalo se 14. i 15. lipnja u Turčinu, na poligonu ORC Kneginec, nedaleko od Varaždina. Natjecanje već 8. godinu priređuje Off road club Kneginec, a ovogodišnje je bilo, prema riječima organizatora, najlakše do sada.
Jedina klupska posada na softu (Neba i Renee) među 12 posada zauzela je 7. mjesto, a Reneeu je ovo prvo natjecanje i čitanje road booka. Bravo dečki.
Na hardu je sudjelovalo 9 posada a ukupni poredak možete pogledati na ovim linkovima:
— Hard road book
— Soft road book
— Super extreme
— Brzinci
U subotu je bilo oblačno uz povremenu kišu, no zato je u nedjelju bilo lijepo i sunčano pa se i više gledatelja pojavilo na poligonu kako bi pratili brzince i Super extreme.
Slijedeće natjecanje u organizaciji Moto i ORK Sveti Ivan Zelina je otkazano, a iduće će se održavati u Križevcima – Apatovec, za vikend 12. i 13. srpanj 2008. u organizaciji ORK Križevci.
 
>>> 3 2 1
 
   

 

 

Ukoliko želite kupiti slike s off road natjecanja i druženja, postajete donator Kluba. Svakom donatoru Klub će dodijeliti Zahvalnicu...

 
   
     

21.06.2008.
  PRVA 2 DRUŽENJA U 2008.

Prva dva ovogodišnja druženja su organizirali ORK Hruševec Kupljenski (31.05. i 01.06. – Hruševec Kupljenski) te vikend iza i ORK Kameni Svati (07. i 08.06. - Jablanovec).
U Hruševcu je prevladavalo sunčano vrijeme, a na druženju u Jablanovcu je bilo oblačno i kišno oba dana, što je vjerojatno i razlog malog broja pristiglih vozila.
Na prvom druženju su dva vozila imala "nezgode" i to organizatorovo – koje se isprevrtalo prilokom pokaznog kruga, te vozilo Kamenih Svati koje je na brzincu uslijed greške nakon samog starta završilo na krovu. Na sreću, svi članovi posada su dobro, no vozila su pretrpjela znatnu štetu.
Naš klub je imao predstavnike na oba druženja i dobro smo se proveli, a na brzincu u Jablanovcu, posada Nebojša Gvozdić i Renato Klaričić je zauzela 5. mjesto u kategoriji do 2000 ccm (rezultati) - link na slike u fotogaleriji.
 
22.05.2008.
  GUČEVO TROPHY 2008.

Članovi kluba prisustvovali su natjecanju pod nazivom Gučevo Trophy 2008 u organizaciji "Extrem015" iz Loznice. Na natjecanju je ove godine sudjelovala samo jedna HR posada i to Jadranko Kovač i Zoran Švec u Toyoti LC, a uz njih, sudjelovali su i off roaderi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i domaće posade iz Srbije.
Natjecanje je trajalo 3 dana i to tako da se započelo noćnim road bookom u petak, nastavilo subotnjim te je završilo u nedjelju brzincem na poligonu.
U konkurenciji preko 30-ak posada, prvo mjesto osvojila je posada Kovač – Švec iz Hrvatske, drugo mjesto posada Nebojša i Goran Rakić (ne znamo iz koje zemlje) te treće mjesto posada iz Slovenije Uroš Jareb i Boštjan Kalan.
 
20.05.2008.
  CROATIA TROPHY 2008.

Croatia Trophy 2008 je po deseti – jubilarni put okupio off road posade iz svih krajeva EU i periodu od 01. do 19. svibnja 2008. Natjecanje se kao i prošle godine odvijalo na području oko Topuskog, a pristupilo je preko 30-ak posada.
Ove godine je sudjelovalo čak 6 posada iz Hrvatske iako je u najavi bilo 8 domaćih posada. Što je omelo dvije koje se ipak nisu prijavile, ne zna se, no od prijavljenih 6, neke su ipak došle do finisha. Osvojena mjesta po posadama iz hrvatske su:
5.) GORDAN KROTA i IVO BRGODAC,
JEEP, 45:52:24
12.) NIKOLA SRŠEK i STANISLAV PAVLIČIĆ,
JEEP, 60:13:05
20.) ZORAN ŠVEC i MARKO HORVAT,
SUZUKI, 68:50:31
Odustali su:
Darko Brezovec i Robert Herflih
Predrag Vinković i Mario Periša
Dalibor Draguzet i Dalibor Klanac
Najbolji plasman je pripao posadama:
1.) THOMAS SHUKER-JASMIN MOLL,
D, PUCH
2.) HARALD SEEYFRIED-GERALD HAIDINGER,
A, PUCH
3.) JAMES MARSDEN-CHRIS ABEL,
GB, LAND ROVER
 
27.04.2008.
  10. CROATIA TROPHY 2008.

Kroz nekoliko dana počinje 10. natjecanje organizatora AK Croatia Trophy pod jednostavnim nazivom "Croatia Trophy 2008" u trajanju od 9 dana (01-09. svibnja 2008.). Neki članovi kluba se nalaze u organizaciji, neki će biti u pripremi kako bi po potrebi "uskočili" ukoliko se za to pokaže potreba, a neki će doći odgledati Trophy Day koji je u planu 04.05.2008. (nedjelja).
Do sada je prijavljeno preko 30-ak vozila te se nadamo atraktivnim vožnjama u borbi za plasman. Trophy će se kao i zadnje dvije godine voziti na području oko Topuskog i šire, a kamp će biti u Starom Selu koje je udaljeno cca 9-10 km od centra Topuskog.
Ove godine je 8 hrvatskih posada najavilo dolazak, no do samih prijava neće se znati koliko posada će to zaista i učiniti. Dakle, ako ne prije, čitamo se nakon završetka još jednog Croatia Trophy-ja.
 
26.04.2008.
  PRIVATNO DRUŽENJE U ISTRI

Dva člana kluba su prisustvovala privatnom druženju u organizaciji Dalibora Draguzeta i Rolanda Simčića koje se održavalo od 18. do 20. travnja 2008. na području Barbana u Istri.
Na druženje se moglo doći isključivo putem pozivnica i to za svega nekoliko hard vozila, pa se tako u maloj kolonici našlo društvance koje se u Istri zagrijavalo za predstojeću sezonu.
U petak (18.04.) se nakon okupljanja krenulo na noćni road book gdje je pripremljena trasa za extreme vožnjicu, a već tada je prirodni hard teren uspio pokazati da su oštećenja na vozilima nezaobilazna iako se radilo o prolasku extremnih prepreka bez štoperice. Subota (19.04.) je nosila road book i nekoliko "posebnih ispita" gdje se opet ispostavilo da je potrebno zavlačenje pod vozila kako bi se osposobila za nastavak druženja.
Nedjelja (20.04.) je provedena na barbanskom poligonu, a sva 3 dana (i noći) je pratila izvrsna klopica, cuga, društvo raspoloženo za zdravu zezanciju i sl., a odmor nas je čekao u apartmanima koje su – kao i sve ostalo, priredili i osigurali organizatori na svoj trošak.
U svakom slučaju, idealan početak sezone uz opuštanje i pravi odmor moguće da najavljuje i cijelu sezonu u tom stilu.
 
08.03.2008.
  ODRŽAN 1. SASTANAK SVIH ČLANOVA ORK SCHNEE

Održan je prvi sastanak članova ORK Schnee dana 05.03.2008. god., na kojem se nisu pojavili svi zbog poslovnih obveza, no sve u svemu, sastanak je prošao u vedroj i veseloj atmosferi.
Svrha sastanka je bila da se članovi koji se međusobno još nisu vidjeli u živo upoznaju, da se podijele preostale članske iskaznice, da se uputi u dosadašnji rad kluba i planove kroz 2008. godinu, te da se donesu i neke zajedničke odluke.
Sastanak smo iskoristili i da klupski sponzor/donator HUMKO podijeli motorna ulja ruske naftne kompanije LUKOIL svim članovima za njihove 4x4 ljubimce.
Nakon "službenog" dijela, članovi su se družili uz malu zakusku te se razišli nešto prije ponoći.